Emfang: Udblæsning eller recirkulation
I bedste fald begge varianter!

Valget af den rette modus for dit emfang behøver ikke at være en grundlæggende afgørelse mellem recirkulation og udblæsning. Med berbel EcoSwitch har du frit valg. Bliv fleksibel og kombiner det bedste af begge modi i den energibesparende hybrid-modus - alt efter dine personlige behov og den aktuelle vejr- og madlavningssituation. Hvordan denne teknologi fungerer, og hvilke unikke fordele du får med berbel EcoSwitch, kan du se her. Selvfølgelig har vi også samlet alt det, der er værd at vide om den rene udblæsnings- eller recirkulationsmodus.

For the display of YouTube videos it is necessary that you accept marketing cookies. Further information can be found in our privacy policy. Manage cookie settings

To i et med berbel EcoSwitch

Nyd det bedste af de to driftsmodi. I vores video får de mere at vide om fordelene af berbel EcoSwitch-teknologien, som muliggør et fleksibelt skift mellem udblæsning og recirkulation.Del denne video med dine venner.

EcoSwitch - maksimal flesibilitet

berbel EcoSwitch profiterer du af begge fordele. Om vinteren anbefaler berbel den energibesparende recirkulationsmodus. Luften renses af lugte via hybridfilteret og føres tilbage i rummet. Sådan forbliver den varme rumluft inde og du spilder igen værdifuld energi. Udblæsningen anvendes målrettet, hvis der er brændt noget på eller opstået meget fugtighed. Med tryk på knappen forviser du opstået røg eller fugtighed ud af køkkenet i det fri. Det er de bedste berbel argumenter! EcoSwitch System består af følgende komponenter: 1. EcoSwitch kompatibel berbel emfang 2. berbel murkasse for varmeisoleret afslutning af udblæsningsvejen 3. berbel hybridfilter for lugtabsorbering op til 97% ved recirkulation    

Recirkulation

Recirkulationsmodussen er særlig energieffektivt. Der skal ikke tilføres luft, og den varme rumluft blæses ikke ud i det fri. Desuden anvendes recirkulation over alt der, hvor det ikke er muligt at lave et hul i muren til udblæsningsvejen, som f. eks. i lejeboliger, gamle huse eller komplicerede udblæsningsveje. Ved valg af et emfang med recirkulation skal man være særligt opmærksom på recirkulationsfilterets kvalitet - for kun et effektivt recirkulationsfilter renser luften pålideligt for generende lugt. Med berbel recirkulationsfiltre med ekstra stor overflade og op til 4 kg aktivt kul er du på den sikre side. Det effektive recirkulationsfilter fra berbel absorberer op til 97% af lugten og ligger hermed næsten på samme værdi som et udblæsningsemfang. En yderligere fordele af denne effektive luftrensning med berbel recirkulationsfiltre er de lave vedligeholdelsesomkostninger. Det aktive kul skal, alt efter hvor meget det anvendes, først udskiftes efter 2-3 år og tilbydes som prisbillig genpåfyldningspakke. Filterhuset udskiftes ikke, kun det aktive kul. Dette glæder foruden husholdningskassen også miljøet. Til fiskeelskere har vi et særlig forbehandlet aktivt kul, som er bedre til at neutralisere fiskelugt. Hvis man lægger vægt på komfort med en ligeledes høj lugtabsorbering, så anbefaler vi vores vedligeholdelsesfrit recirkulationsfilter permalyt®.

Udblæsning

Moderne udblæsningsteknik er en effektiv mulighed for at bortskaffe brugt køkkenluft. Sammen med den blæses og fugtighed og røg fuldstændig ud af køkkenet. Ved udblæsning skal man især være opmærksom på en varmeisoleret aflsutning af udblæsningsvejen, for at minimere varmetab samt træk. Vi anbefaler at anvende en varmeisoleret berbel murkasse, som automatisk åbnes, mens emfanget kører, og bagefter lukkes igen. Dette søger for et energibesparelsespotentiale på op til 50%. Endnu mere energi kan du spare med vores EcoSwitch-teknologi, hvormed der kan skiftes mellem recirkulation og udblæsning. berbel udblæsningsteknik med berbel murkasse kan anbefales til nybygninger, til eftermontering i alle huse eller til øgning af effektiviteten i eksisterende køkkener. Mange tror det - men der findes ikke noget vovbestemt forbud mod at anvende et udblæsningsemfang i passivhuse eller lavenergihuse. Der skal bare sørges for tilstrækkelig lufttilførsel, f.eks. via et åbent vindue eller andre lufttilførselsløsninger, som er tilpasset et evt. eksisterende boligventilationssystem. Også til passiv - eller lavenergihuse kan vores EcoSwitch teknologi anbefales som alternativ til ren udblæsning, så udblæsning kun tilkobles, hvis madlavningssituationen kræver det. Hvis emfanget anvendes i forbindelse med et åbent ildsted, f.eks. en pejs, kræves evt. yderligere sikkerhedsudstyr. Få kompetent rådgivning hos din skorstensfejer.